Text parafrazat despre "Pentru funcţionarii publici de execuţie sancţiunea prevăzută la alin. (3) lit. e) se aplică prin tra..."

Mai jos găsești 4 variante diferite de exprimare pentru același text, fiecare cu stilul său distinct.

Textul Original

Pentru funcţionarii publici de execuţie sancţiunea prevăzută la alin. (3) lit. e) se aplică prin transformarea funcţiei publice pe care o ocupă, pe perioada de executare a sancţiunii disciplinare. Pentru funcţionarii publici de conducere în situaţia în care sancţiunea prevăzută la alin. (3) lit. e) nu se poate aplica pentru că nu există o funcţie publică de conducere de nivel inferior vacantă în cadrul autorităţii sau instituţiei publice, se aplică sancţiunea disciplinară prevăzută la alin. (3) lit. c). (6) La individualizarea sancţiunii disciplinare, conform prevederilor alin. (4), se va ţine seama de cauzele şi gravitatea abaterii disciplinare, împrejurările în care aceasta a fost săvârşită, gradul de vinovăţie şi consecinţele abaterii, comportarea generală în timpul serviciului a funcţionarului public, precum şi de existenţa în antecedentele acestuia a altor sancţiuni disciplinare care nu au fost radiate în condiţiile prezentului cod. (7) În caz de concurs de abateri disciplinare, se aplică sancţiunea disciplinară aferentă abaterii disciplinare celei mai grave. (8) Sancţiunile disciplinare se aplică în termen de cel mult 6 luni de la data sesizării comisiei de disciplină, dar nu mai târziu de 2 ani de la data săvârşirii abaterii disciplinare, cu excepţia abaterii disciplinare prevăzute la alin. (2) lit. l) cu privire la incompatibilităţi, pentru care sancţiunea disciplinară se aplică în condiţiile prevăzute la art. 520 lit. b).

Generat în data de: 13 aprilie 2025

Varianta Standard

Pentru funcționarii publici care ocupă funcții de execuție, sancțiunea menționată la alineatul (3) litera e) se aplică prin schimbarea funcției publice ocupate, pe durata de aplicare a sancțiunii disciplinare. În cazul funcționarilor publici de conducere, dacă sancțiunea prevăzută la alineatul (3) litera e) nu poate fi aplicată din cauza lipsei unei funcții de conducere inferioare vacante în cadrul autorității sau instituției publice, se va aplica sancțiunea disciplinară prevăzută la alineatul (3) litera c). (6) Atunci când se stabilește sancțiunea disciplinară, conform reglementărilor de la alineatul (4), se va lua în considerare natura și gravitatea abaterii disciplinare, circumstanțele în care aceasta a fost comisă, gradul de vinovăție și efectele abaterii, comportamentul general al funcționarului public în timpul serviciului, precum și existența unor alte sancțiuni disciplinare în antecedentele acestuia care nu au fost șterse conform prevederilor acestui cod. (7) În cazul în care există mai multe abateri disciplinare, se va aplica sancțiunea disciplinară corespunzătoare abaterii celei mai grave. (8) Sancțiunile disciplinare vor fi aplicate în termen de maximum 6 luni de la data sesizării comisiei de disciplină, dar nu mai târziu de 2 ani de la data comiterii abaterii disciplinare, cu excepția abaterii disciplinare menționate la alineatul (2) litera l) referitoare la incompatibilități, pentru care sancțiunea disciplinară se va aplica conform prevederilor de la articolul 520 litera b).