Text parafrazat despre "Varza albă se cultivă pentru căpăţâni care au o largă întrebuinţare în arta culinară, fiind utilizat..."

Mai jos găsești 4 variante diferite de exprimare pentru același text, fiecare cu stilul său distinct.

Textul Original

Varza albă se cultivă pentru căpăţâni care au o largă întrebuinţare în arta culinară, fiind utilizată crudă sau murată, cu sau fără carne, deshidratată sau congelată (Chilom şi Pelaghia Chilom, 1996) în diferite feluri, într-un sortiment de preparate mult apreciat de consumatori. De asemenea, 1 1 1 11 Pagina 9 of 30 - Integrity Submission ID-ul depunerii trn:oid:::1:3216242533 Pagina 9 of 30 - Integrity Submission ID-ul depunerii trn:oid:::1:3216242533 5 constituie o materie primă foarte importantă în industria conservelor alimentare si în special a sucului vitaminizant, de regulă în amestec cu suc de morcovi. Având o rezistenţă mare la temperaturi scăzute, consumul ei în stare proaspătă poate fi mult prelungit în iarnă (4-5 luni) prin păstrare la frig (depozite frigorifice) sau în câmp (în adăposturi improvizate) în cantităţi necesare consumului, din noiembrie până în martie. Nu trebuie uitată nici conservarea prin murare, măsură simplă, eficientă şi atât de frecventă şi tradiţională ţăranului român pentru consum în timpul iernii, utilizată ca salată sau pregătită în diverse feluri, printre care şi vestitele sarmale sau varza „ á la Cluj”

Generat în data de: 14 aprilie 2025

Varianta Standard

Varza albă este cultivată pentru căpăţâni, care au o utilizare extinsă în gătit, fiind consumată atât proaspătă, cât și murată, cu sau fără carne, deshidratată sau congelată (Chilom și Pelaghia Chilom, 1996) în diverse preparate, foarte apreciate de consumatori. În plus, reprezintă o materie primă esențială în industria conservelor alimentare, în special pentru sucul vitaminizat, de obicei amestecat cu suc de morcovi. Datorită rezistenței sale ridicate la temperaturi scăzute, consumul de varză proaspătă poate fi extins semnificativ pe durata iernii (4-5 luni) prin depozitarea la frig (în depozite frigorifice) sau în câmp (în adăposturi improvizate) în cantitățile necesare consumului, din noiembrie până în martie. De asemenea, nu trebuie omisă metoda de conservare prin murare, o tehnică simplă, eficientă și tradițională pentru țăranul român, utilizată pentru consumul în timpul iernii, fie ca salată, fie preparată în diverse feluri, inclusiv celebrele sarmale sau varza „á la Cluj”.