Text parafrazat despre "Schema în care cel putin punctul neutru al sursei de tensiune este legat la priza de pa-mânt (T), ia..."
Mai jos găsești 4 variante diferite de exprimare pentru același text, fiecare cu stilul său distinct.
Textul Original
Schema în care cel putin punctul neutru al sursei de tensiune este legat la priza de pa-mânt (T), iar masele echipamentelor (utilajelor) electrice sunt legate la nul (N). Pentru o instalatie electrica de joasa tensiune se va realiza, de regula, protectia prin lega-re la nul, respectându-se prevederile standardelor 12604/4-89 si 12604/5-90. În cazul în care la unul sau mai multe sectoare ale retelei de joasa tensiune se aplica pro-tectia prin legare la nul, se admite legarea la pamânt a unor echipamente numai daca racor-darile acestora se fac la o instalatie de legare la pamânt care are legaturi electrice directe cu reteaua de nul si prezinta o rezistenta de dispersie Rp cel mult egala cu valoarea rezultata. În cazul în care se aplica numai legarea la pamânt (considerata ca masura pricipala îm-potriva electrocutarilor prin atingere indirecta), instalatia respectiva de protectie se va di-mensiona si executa în conformitate cu prevederile S.T.A.S. 12604/4-89 si 12604/5-90. În cazul stâlpilor din metal sau beton armat, se admite ca în locul legării la nul să se aplice legarea la pământ, împreună cu dirijarea distributiei potentialelor pentru a se asigura că Ua și Upas nu depășesc valorile prevăzute. În aceste circumstanțe, valoarea rezistenței de dispersie a instalației de legare la pamânt nu este necesară
Varianta Standard
Schema în care punctul neutru al sursei de tensiune este conectat la pământ (T), iar masele echipamentelor electrice sunt conectate la nul (N). Pentru o instalație electrică de joasă tensiune, se va realiza, de obicei, protecția prin legarea la nul, conform standardelor 12604/4-89 și 12604/5-90. În situația în care unul sau mai multe sectoare ale rețelei de joasă tensiune aplică protecția prin legarea la nul, este permisă conectarea la pământ a unor echipamente numai dacă racordurile acestora sunt realizate la o instalație de legare la pământ care are conexiuni electrice directe cu rețeaua de nul și prezintă o rezistență de dispersie Rp care să nu depășească valoarea specificată. Dacă se aplică doar legarea la pământ (considerată măsura principală împotriva electrocutărilor prin atingere indirectă), instalația de protecție respectivă va fi dimensionată și executată conform prevederilor S.T.A.S. 12604/4-89 și 12604/5-90. În cazul stâlpilor din metal sau beton armat, este permis ca, în locul legării la nul, să se utilizeze legarea la pământ, împreună cu dirijarea distribuției potențialelor, pentru a se asigura că Ua și Upas nu depășesc valorile stabilite. În aceste condiții, valoarea rezistenței de dispersie a instalației de legare la pământ nu este necesară.