Text parafrazat despre "Politica Agricolă Comună (PAC) se numără printre primele politici comune adoptate de Uniunea Europea..."
Mai jos găsești 4 variante diferite de exprimare pentru același text, fiecare cu stilul său distinct.
Textul Original
Politica Agricolă Comună (PAC) se numără printre primele politici comune adoptate de Uniunea Europeană și este cea mai integrată politică europeană la nivelul UE. PAC este fundamentată pe principiile pieţei unice, preferinţei comunitare (favorizarea consumului de produse originare din Uniunea Europeană) şi al solidarităţii financiare (măsurile comune sunt finanţate dintr-un buget comun). Încă de la conturarea sa ca politică europeană comună, PAC a cunoscut o serie de reforme succesive, influenţate în principal de necesităţile agriculturii europene, de procesele de lărgire a UE, de posibilitatea de desfacere a produselor pe piaţa mondială etc. Reformele PAC au vizat în principal simplificarea modului de acordare a subvenţiilor, eficientizare şi reducerea costurilor bugetare, evoluând de la o politică agricolă care inițial acorda sprijin pentru dezvoltarea producţiei (plăți cuplate de producție), la o politică orientată către cerinţele pieţei, axată pe parametri calitativi, ecologici şi de siguranţă alimentară (plăți decuplate de producție), cu accent pe utilizarea eficientă şi durabilă a resurselor.
Varianta Standard
Politica Agricolă Comună (PAC) este una dintre primele politici comune adoptate de Uniunea Europeană și reprezintă cea mai integrată politică europeană la nivelul UE. PAC se bazează pe principiile pieței unice, preferinței comunitare (promovarea consumului de produse provenite din Uniunea Europeană) și solidarității financiare (măsurile comune fiind finanțate dintr-un buget comun). De la începuturile sale ca politică agricolă comună, PAC a suferit o serie de reforme succesive, influențate în principal de nevoile agriculturii europene, de procesele de extindere a UE și de oportunitățile de comercializare a produselor pe piața globală. Reformele PAC s-au concentrat în principal pe simplificarea procesului de acordare a subvențiilor, eficientizarea acestuia și reducerea costurilor bugetare, evoluând de la o politică agricolă care oferea inițial sprijin pentru creșterea producției (plăți cuplate de producție) la o politică orientată către cerințele pieței, axată pe parametrii calitativi, ecologici și de siguranță alimentară (plăți decuplate de producție), punând accent pe utilizarea eficientă și durabilă a resurselor.