Text parafrazat despre "In discursul evolutiei, pentru realizarea vazului s-a dezvoltat un aparat optic, care proiecteaza im..."

Mai jos găsești 4 variante diferite de exprimare pentru același text, fiecare cu stilul său distinct.

Textul Original

In discursul evolutiei, pentru realizarea vazului s-a dezvoltat un aparat optic, care proiecteaza imaginile asupra fotoreceptorilor. Analizatorul vizual este alcatuit din: 1.Segmentul periferic receptor- care se afla in retina din globul ocular 2.Calea optica sau segmentul intermediar 3. Centrii corticali de integrare a vazului, localizati in lobul occipital Ochiul, organul vazului, este alcatuit din globul ocular si organele sale anexe: de miscare(muschii extrinseci) si de protectie (sprancene, pleoape,gene,conjunctiva) Globul ocular este situat in partea anterioara a orbitei, are forma sferoidala si este invelit de o capsula conjunctiva-tenom. Intre globul ocular si peretele osos al orbitei se afla o capsula adipoasa, in care se gasesc muschii extrinseci ai globului ocular. Globul ocular prezinta anterior o parte mai proeminenta (care corespunde corneei) al carui centru formeaza polul anterior, opus caruia se afla polul posterior al globului ocular. Diametrul antero-posterior, care uneste cei doi poli, formeaza axa anatomica a globuluinocular. Linia care trece prin fovea centralis si prin centrul aparent al pupilei reprezinta axa vizuala. Globul ocular este structurat dintr-un perete, format din 3 tunici(invelisuri) suprapuse (in care se afla si sistemul receptor) dispuse concentric si din medii refringente care constituie aparatul optic.

Generat în data de: 17 martie 2025

Varianta Standard

În contextul evoluției, pentru a facilita procesul de vedere, s-a dezvoltat un aparat optic care proiectează imagini asupra fotoreceptorilor. Analizatorul vizual este compus din următoarele componente: 1. Segmentul periferic receptor, care se găsește în retină, în interiorul globului ocular. 2. Calea optică sau segmentul intermediar. 3. Centrele corticale de integrare a vederii, situate în lobul occipital. Ochiul, organul vederii, este format din globul ocular și din structurile sale anexe: cele de mișcare (mușchii extrinseci) și cele de protecție (sprâncene, pleoape, gene, conjunctivă). Globul ocular se află în partea anterioară a orbitei, are o formă sferoidală și este acoperit de o capsulă conjunctivă-tendinoasă. Între globul ocular și peretele osos al orbitei se află o capsulă adipoasă, care conține mușchii extrinseci ai globului ocular. Partea din față a globului ocular este mai proeminentă (corespunzătoare corneei), iar centrul acesteia formează polul anterior, opus căruia se regăsește polul posterior al globului ocular. Diametrul antero-posterior, care leagă cei doi poli, constituie axa anatomică a globului ocular. Linia care trece prin fovea centralis și prin centrul aparent al pupilei reprezintă axa vizuală. Globul ocular este structurat dintr-un perete compus din trei tunici (învelișuri) suprapuse, care includ și sistemul receptor, dispuse concentric, precum și din medii refringente care formează aparatul optic.